Woonreijk

Gelderland

Gelderland

De rijke historie van Gelderland gaat over vele generaties.Gelderland is een van origine Nederlands designmerk, waarvan de geschiedenis al startte in 1936. In dat jaar is het merk begonnen met een reis binnen verscheidene designstijlen, met in 1936 robuuste stoelen van kersenhout uit de Betuwse boomgaarden. Waar in de jaren ’50 de vormgeving veranderde naar een modern en functioneel design, waren het de vooruitstrevende hoekige kubusvormen die in de jaren ’70 het meeste op de voorgrond traden. In de jaren ’80 worden de lijnen van de designs eleganter en zagen we een estetischere afwerking, terwijl de jaren ’90 een korte periode barokke stijlen lieten zien. In het laaste decenium en het heden zijn de meubels binnen de collectie van Gelderland weer sober en strak doordat de desingstijlen in grote mate worden be├»nvloed door lounging en interesse voor vintage design.

Producten

Comfort, kwaliteit en duurzaamheid.

Het zitcomfort, de afwerking en de duurzaamheid van de Gelderland meubelen worden gezien door de consument als de meest gewaardeerde eigenschappen die het merk te bieden heeft. Dit is voor een merk als Gelderland niet verrassend doordat alle banken en fauteuils ambachtelijk geproduceerd/vervaardigd worden door zeer ervaren experts in handgemaakte meubelen. Daarnaast worden in de producten van Gelderland alleen hoogwaardige materialen verwerkt en wordt de productie volledig in eigen hand gehouden. Of er nu schuim, staal, massief hout of leer gebruikt wordt, de vakmensen van Gelderland zijn van begin tot einde betrokken bij het maken van jouw Gelderland aankoop.

Het spreekt voor zich dat Gelderland de beste bekleding voor zijn meubels gebruikt, maar daarbij zeker niet uit het oog verliest dat deze zowel mooi als praktisch moeten zijn. Er is zelfs een systematische manier per fauteuil of bank bedacht waarop de hoezen met strips in de romp worden vastgezet. Dit geeft de eigenaar van het product de mogelijkheid om op een gemakkelijke manier de bekleding te reinigen of te verwisselen om zo het meubel in de loop der jaren met de tijd mee te laten gaan. De meubels van Gelderland zijn verkrijgbaar in een mooie selectie aan stof- en leersoorten, waaronder de collecties van de welbekende merken Kvadrat en De Ploeg.

 

Designers en samenwerkingen.

Gelderland is in zijn zoektocht naar nieuwe designs veelvoudig de samenwerking aangegaan met verschillende toonaangevende designers. In het tweede gedeelte van de vorige eeuw waren het Rob Parry, Jan des Bouvrie en Henk Vos die hun bijdrage hebben geleverd met toonaangevende designs. In de huidige collectie zijn nu ook nog designs te vinden van de hand van deze ontwerpers. In de collectie van nu zijn het op dit moment vooral de designs van ontwerpers als Scholten & Baijings, Lex Pott, Remy Meijers en Bertjan Pot die met hun hedendaagse touch de look en feel van het merk bepalen. Wanneer je een product aankoopt van Gelderland krijg je niet alleen 20 jaar garantie op de beukenhouten romp maar ook op de kwaliteit van het ontwerp!