Woonreijk

Calia Italia

Calia Italia

In 1965 is Calia Italia opgericht en daarom vierde het bedrijf in 2015 zijn 50ste verjaardag. Het was Liborio Vincenzo Calia, een meester-timmerman, die kleinschalig is gestart met het bedrijf in de plaats Matera. Hier is hij begonnen met het creëeren en produceren van zijn eerste banken. In samenwerking met vakkundige experts binnen deze prachtige organisatie zijn er in de afgelopen 50 jaar vele projecten afgerond waardoor men in staat was om topkwaliteit banken en fauteuils te ontwikkelen en produceren. Vandaag de dag kunnen er onder de artistieke leiding van Saverio Calia en de commercieel strategische leiding van Giuseppe Calia meer dan 50 nieuwe modellen per jaar met een grote keuze aan lederen en stoffen bekleding worden geïntroduceerd; een collectie van 40 producten is beschikbaar in 400 kleuren. Calia Italia distribueert zijn uitgebreide collectie meubels naar een steeds groter wordende internationale markt die van Europa naar Amerika en van het Midden-Oosten naar het Verre Oosten reikt met China, Zuid-Korea en Japan in de top van de lijst. Dat dit mogelijk is, is allemaal te danken aan de Italiaanse productie in de Murgia omgeving van Matera en het logistieke systeem welke het nieuwste van het nieuwste is.

Designers

Centro Studi Calia Italia
Grazia Lionetti

Producten

Saverio Calia

Saverio Calia, de zoon van oprichter Liborio Vincenzo, is een van de belangrijke kopstukken binnen de Calia Italia organisatie. Met zijn creatieve talent, passie voor meubels en zijn intuïtie is hij verantwoordelijk voor een aantal bestseller banken welke  later iconen en voorbeelden zijn geworden waarop andere merken op wereldwijd niveau hun inspiratie op baseerden. Alle projecten die binnen het bedrijf worden uitgevoerd zijn het resultaat van Saverio’s enthousiasme, welke zowel binnen als buiten het bedrijf voelbaar is. Zijn geloof is dat de organisatie altijd in staat moet zijn mee te gaan met het tempo van veranderingen en daarbij concurrerend moet blijven op een internationaal niveau, zonder daarbij af te doen aan het belang van het handwerk aspect van de meubels en de band met Matera en zijn mensen. In 1990 heeft hij persoonlijk Calia Italia Italia Cultura opgericht om meer bekendheid te geven aan de oorsprong van Calia Italia, de waarden te communiceren, locale getuigenissen te verzamelen, kennis te delen en cultuur dichterbij te brengen. Voor het bedrijf, de medewerkers, en familie is Saverio Calia iemand die altijd het beste uit mensen wil halen.

 

Giuseppe Calia

In 1977 is Liborio Vincenzo’s tweede zoon, Giuseppe Calia gestart met werken bij Calia Italia binnen de afdeling business management om later sales and administration general manager te worden. Dankzij zijn vasthoudendheid en pragmatische aanpak, is het hem gelukt om veranderingen aan te brengen die bij een groeiend bedrijf passen door op het vlak van human resources verbeteringen aan te brengen en verder de productiviteit te verhogen en arbeidsvoorwaarden te verbeteren binnen de structuur van het bedrijf. Daarnaast is het Giuseppe gelukt flinke vooruitgang te boeken met betrekking tot de  bedrijfsstructuur en de technologische innovatie,  altijd het belang van vakmanschap in het oog houden binnen het Calia Italia.